Foto's
Hieronder vindt u foto's van de praktijk met daarnaast een woordje uitleg over de mogelijkheden van therapie en waarvoor u bij ons terecht kan. Deze lijst is nog niet volledig, we doen ons best dit zo goed mogelijk up to date te houden.
@Shaun
Manuele therapie
Bij manuele therapie trachten we voornamelijk pijnklachten te verminderen en de mobiliteit te herstellen. Acute en chronische letsels kunnen behandeld worden.
Als aanvulling op de therapie kan op vraag van de patiënt, manuele massage, massage gun, dry needling, cubbing, TENS, taping, of osteopatische technieken toegepast worden.
@SHAUN
Fijn motorische vaardigheden
We stimuleren de fijn motorische vaardigheden door een grote variatie aan activiteiten aan te bieden. Door veel te variëren met verschillende materialen wordt de creativiteit geprikkeld, de handvaardigheid geoefend, oog-hand coördinatie verbeterd en de fijne motoriek beter.
@Shaun
Ontwikkelingsstimulatie en psychomotoriek
Bij heel jonge kinderen gaan we de grove- fijne en sociaal emotionele ontwikkeling stimuleren door spel en het oefenen op de mijlpalen (zoals rollen, sluipen, houdingsveranderingen, zitten, kruipen, staan en stappen).
Bij de peuters en kleuters gaan we via spel leren kijken, luisteren en doen. Door te bewegen in een gevarieerde omgeving leren ze zich beter aanpassen aan verschillende omstandigheden en beter te kijken waardoor valincidenten minder worden.
Bij de lagere schoolkinderen gaan we op de hulpvraag oefenen van de ouders, school of dokter. Dit kan heel gevarieerd zijn, bv activiteiten die evenwicht vragen, balvaardigheden, fietsen, zwemmen,...
Neurologische revalidatie
Vowassenen met cerebrale parese (CP), een hersenbloeding (CVA) of hersentrauma (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose (MS), lokaal zenuwletsel of spieraandoeningen worden doelgericht geholpen in hun revalidatie. Werken op alle daagse vaardigheden zoals stappen, transfers, trappen maken, etc. De zelfstandigheid verbeteren thuis is voor veel mensen een belangrijk doel in hun revalidatie. Daarnaast werken we op de conditie, uithouding, spierkracht, coördinatie, evenwicht en zelfredzaamheid.
Ook kinderen met CP, erpse parese, NAH, spierdystrofieën worden hier gerevalideerd.
Met bijzondere aandacht voor de samenwerking met de betrokken ziekenhuizen en collega's.
Musculoskeletale revalidatie bij volwassenen
Hier staat naast de manuele behandeling, oefentherapie centraal. Sportletsels, acute of chronische pijnklachten, mobiliteitsverlies of revalidatie na een operatie of na het plaatsen van een prothese zijn veelvoorkomende hulpvragen binnen de musculoskeletale revalidatie.
@Shaun
Musculoskeletale revalidatie bij kinderen
Kinderen kunnen voor musculoskeletale revalidatie terecht na een ingreep, na een breuk die lange tijd geïmmobiliseerd is geweest door gips, juveniele artritis, ziekte van Sever, maar ook kinderen die op hun tippen lopen en daardoor verkorte achillespezen krijgen.
Pijnklachten bij kinderen worden serieus genomen en grondig onderzocht zodat de juiste onderzoeken en therapie gegeven kan worden.
@Shaun
Voorkeurshouding, plagiocephalie en houdingsafwijkingen bij baby's
Een voorkeurshouding bij baby's kan al onstaan in de buik van de mama, na de geboorte door een positionele voorkeur, neurologische overprikkeling of spanningen in het lichaam. Via manuele therapie, oefentherapie, ouderinstructie en advies voor thuis helpen we je baby'tje uit deze houding te komen.
Plagiocephalie ontstaat ook in de buik of na de geboorte soms door een voorkeurshouding maar dit is niet absoluut. Sommige baby's hun schedel is meer gevoelig aan druk en trekkrachten dan een andere baby waardoor een afgeplat schedeltje kan ontstaan.
@Shaun
Bedplassen, obstipatie
Bedplassen, incontinentie of obstipatie overdag en/ of s' nachts kan een bijzonder probleem zijn in het dagelijkse leven en heeft een groot effect op het welzijn van het kind. Via osteopatische technieken, educatie, tips en huiswerk voor thuis zoals een plas-drank schema bijhouden, voeding en levensstijfl aanpassen, oefentherapie, biofeedback training, gradragstherapie proberen we samen met jullie het probleem aan te pakken.
Elk kindje is anders en vraagt een individueel behandelplan.
@Shaun
Ademhalingskinesitherapie bij kinderen
Zowel acute (o.a. brochitis, bronchiolitis, pneumonie) of chronische aandoeningen (o.a. astma, recidiverende luchtweginfecties) aan het respiratoire systeem kunnen worden behandelt.
In de praktijk is het mogelijk ademhalingskine te krijgen via IPV, PEP-therapie, autogene drainage, oefentherapie voor inspiratoire en expiratoire krachttraining en ademhalingscoördinatie te verbeteren.
De therapie wordt geëvalueerd door auscultatie.